Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κάθαρση της πολιτικής και παραπομπές πολιτικών, για να «θολώσουν» το ασφαλιστικό



Για δήμευση περιουσιών των πολιτικών και παραγόντων του δημοσίου μίλησε στους βιομήχανους (ΣΕΒ) ο πρωθυπουργός, ανάλογα σκληρά μέτρα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ ο κ. Καστανίδης δηλώνει ότι δεν έχουν παραγραφεί όλα τα αδικήματα πρώην υπουργών, «ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων και δη μελών κυβερνήσεων και πριν και μετά το 2004» ανακοινώνει ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, καθώς και ομόφωνη απόφαση για πρόταση να γίνει ιδιώνυμο κακούργημα η ψευδής δήλωση ... Και στο βάθος, η πρόθεση να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της πολιτικής επικαιρότητας.
Ραγδαίες οι εξελίξεις στο «μέτωπο» της διαφθοράς των πολιτικών και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων -υπαλλήλων: Τη δήμευση των περιουσιών τους  προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη γενική συνέλευση ΣΕΒ. Τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών από δικαστικούς περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του οποίου στοιχεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, μια ημέρα μετά τη δήλωσή του ότι δεν παραγράφονται όλα τα αδικήματα υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης... Υπάρχουν «ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων και δη μελών κυβερνήσεων και πριν και μετά το 2004», (δηλαδή και των δύο κομμάτων), δήλωσε επίσης σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens Σήφης Βαλυράκης, ανακοινώνοντας ομόφωνη απόφαση της επιτροπής να προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο των εμπλεκόμενων πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.