Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Υποψήφιος πρόεδρος για τον ΟΑΣΕ με σύσσωμη την ελληνική στήριξη, ο Πέτρος Ευθυμίου

Το αξίωμα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) διεκδικεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου ο ποίος είναι σήμερα αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Οι εκλογές που θα γίνουν στο Όσλο της Νορβηγίας, το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από τους 320 βουλευτές-μέλη του σώματος, που προέρχονται από τα κοινοβούλια των 56 κρατών που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ και μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όλες οι χώρες της Ευρώπης, καθώς και οι χώρες που προέκυψαν από την πρώην ΕΣΣΔ.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.