Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Το νομοσχέδιο για τα μέτρα του "μηχανισμού", το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και οι νέες αυξήσεις


Σε ισχύ ήδη το νομοσχέδιο για τον ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους (δείτε εδώ το νομοσχέδιο) - Τι αλλάζει άρδην στα εργασιακά και στις αμοιβές με το νομοσχέδιο για τον μηχανισμό στήριξης (δείτε εδώ το νομοσχέδιο) - Τι εισηγείται στο υπουργικό συμβούλιο για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Απασχόλησης - Μειώσεις αποδοχών σε όλους εκτός ...ΟΓΑ -Διπλασιασμός του πλαφόν απολύσεων - διασφάλιση  των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μόνο αυτών που θεμελιώνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, δεν αλλάζει το 65ο έτος ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
Οδοστρωτήρας των εργασιακών κεκτημένων, οι αλλαγές που επιβάλλονται στα νέα, συμπεφωνημένα με την «τρόϊκα» μέτρα, τα οποία καταθέτει με τη μορφή νομοσχεδίων η κυβέρνηση. Η ίδια δηλώνει πώς «κατανοεί ότι τα μέτρα που προτείνονται είναι επώδυνα. Είναι όμως απαραίτητα, για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον. Γιατί η εναλλακτική πορεία θα ήταν η κατάρρευση και η καταστροφή»... Τα μέτρα που καλούνται  τώρα να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν στη βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την οικονομική κατάσταση της χώρας όσο και τα παλλαϊκά συλλαλητήρια της Τετάρτης, αφορούν:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.