Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η «ανάπτυξη» ως μέσο κατευνασμού αλλά και... «κόντρας» πολιτικών με τους βιομηχάνους!


Τι ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας για την ανάπτυξη και τη μάχη με την ακρίβεια στο υπουργικό συμβούλιο- τι ανέφερε ο πρωθυπουργός στον ΣΕΒ- Ποια η «πρόταση» του προέδρου των βιομηχάνων που προκάλεσε οργή σε όλα τα κόμματα και σκληρές απαντήσεις

Την ανάπτυξη, ρίχνει ως δεύτερο θέμα- μετά την «αυτοκάθαρση» της πολιτικής- στο «τραπέζι» του κοινωνικού διαλόγου η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την εναγώνια προσπάθεια να περάσει στα «μαλακά» τη δυσαρέσκεια για τη μείωση των αποδοχών, τις εργασιακές σχέσεις  και το ασφαλιστικό. Η ποικιλότροπη διευκόλυνση και στήριξη των επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η μάχη για τη μείωση των τιμών ώστε να αντισταθμιστεί η απώλεια των εισοδημάτων, ανακοινώθηκαν μετά το υπουργικό συμβούλιο όπου συζητήθηκαν οι παράμετροι του νέου αναπτυξιακού νόμου, με εισηγήτρια την υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη. Είχε προαναγγείλει, εξάλλου, δράσεις για την ανάπτυξη αμέσως μετά τη σιγουριά της δανειοδότησης της Ελλάδας από την «τρόϊκα», ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ. Και εκεί όμως προέκυψαν προβλήματα, καθώς μετά τους μεμονωμένους, παρεμβαίνοντες στην πολιτική ζωή του τόπου, επιχειρηματίες, εμφανίστηκε και θεσμικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ να διατυπώνει από το βήμα της συνέλευσης στους πολιτικούς, «συμβουλές» όπως:  «Χρεοκοπία του κράτους της Μεταπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αυτά τα μέτρα. Πρέπει να μεταγγίσουμε μία νέα ιδεολογική και θεσμική βάση στην κοινωνία και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Αυτή θα είναι η πραγματική Νέα Μεταπολίτευση και αυτή μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από την πραγματική οικονομία, από τις δυνάμεις της επιχειρηματικής γνώσης και τόλμης»... Ξεσηκώθηκαν τα κόμματα, αλλά απάντησε σε σκληρή γλώσσα και ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χ. Καστανίδης. Το ρεπορτάζ για την «ανάπτυξη» έχει ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.