Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Υποψήφιοι περιφερειάρχες: Οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες και η δυναμική των κομμάτων


Η «συγκομιδή» των νέων ονομάτων του eklogika.gr- Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από τα κόμματα

Το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη διεκδικούν από το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη -μετά από αιτήσεις που κατατέθηκαν- ο υφυπουργός Οικονομίας Σ. Αρναουτάκης, ο βουλευτής, Β. Κεγκέρογλου, η νομάρχης Ηρακλείου Β. Σχοιναράκη- Ηλιάκη, οι πρώην βουλευτές, Γ. Σκουλάς και Δ. Σαρρής, και ο νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ για τον δήμο Ηρακλείου υποψήφιος είναι μόνο ο Γιάννης Κουράκης. Μέχρι την Τρίτη θα συνεδριάσουν οι Ν.Ε. και οι Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσουν τους υποψήφιους. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα: Για υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής πιέζουν το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Μίχας και τον ΛΑΟΣ ο  Μ. Βορίδης. Δηλώνουν επισήμως υποψήφιοι για την περιφέρεια διεκδικώντας το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ: στη Θεσσαλία ο Α. Παπατόλιας, στο Νότιο Αιγαίο ο Γ. Μαχαιρίδης, στη Δυτ. Μακεδονία ο Ρούλης Κοκελίδης. Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος το «φαβορί» στην Κ. Μακεδονία, Γ. Μαγκριώτης και όλα πλέον «δείχνουν» προς Γ. Φλωρίδη.  Από τη Ν.Δ για την  Περιφέρεια επίσημα ανακοίνωσαν υποψηφιότητα: στη Δυτ. Μακεδονία οι Γιώργος Δακής και Γιώργος Νούτσος  και στο Ιόνιο ο Διονύσης Γάσπαρος. Και ...6η υποψηφιότητα ανεξάρτητου επιχειρηματία στo δήμο Θεσσαλονίκης (Κ. Κοντραφούρης)! Δείτε αναλύτικά ποιοι διεκδικούν και που υποψηφιότητα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.