Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πώς «ψηφίζουν» τα κόμματα για επιλογή των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές


Πολιτικά, οικονομικά και «περιρρέουσας  ατμόσφαιρας» ζητήματα, που αναγκάζουν  όλα τα κόμματα να επανακαθορίσουν τους όρους επιλογής των συνεργασιών τους και τα πρόσωπα που θα τύχουν της στήριξής τους.
Η ψήφιση του νόμου για τον «Καλλικράτη» και η οριστικοποίηση των γεωγραφικών ορίων των νέων δήμων, ενεργοποιούν αυτομάτως τα ανακλαστικά κομμάτων και ενδιαφερόμενων για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου και περιφερειάρχη. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να αποφασίσουν όλα τα κόμματα για τους υποψηφίους που θα στηρίξουν και κυρίως στους κορυφαίους δήμους. Η προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών δεν είναι βραχεία, αλλά κρίνεται απαραίτητη καθώς οι υποψήφιοι και κυρίως τα νέα πρόσωπα που θα εμπλακούν με τις εκλογές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας τόσο στις μεγάλες περιφέρειες, όσο και στους συνενούμενους δήμους. Πρόβλημα, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ανάλογα με το παρελθόν (μεγάλες και δαπανηρές καμπάνιες) καθώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση ακόμη και για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών (Ενδεικτική ήταν η είδηση ότι έχουν βάλει ως εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι το 2017, για δάνεια από τις τράπεζες...). Παράλληλα, η τρέχουσα επικαιρότητα για την αποκάλυψη των διαδρομών του «μαύρου χρήματος», φοβίζει και προϊδεάζει για συρρίκνωση των «χορηγιών» προς τους υποψηφίους από τον επιχειρηματικό κόσμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.