Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αλήθειες, ψέματα και επιθέσεις, πριν αρχίσουν οι εξεταστικές…

Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη

Περίεργα σενάρια βλέπουν το φώς της δημοσιότητας με αφορμή την εξεταστική για τη Siemens, τον χρόνο αποκάλυψης στοιχείων από την «Ελευθεροτυπία» και τον «Αθέατο Κόσμο», τις δηλώσεις εντός και εκτός βουλής του προέδρου του ΛΑΟΣ (με καθόλου τυχαία απειλή αποκαλύψεων εκ μέρους του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ και σημερινού βουλευτή του κόμματός του). Όλα πλήττουν ευθέως τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τον οποίο με καθυστέρηση ....6 ημερών, ανέλαβε να υπερασπιστεί την «ακεραιότητα και την προσφορά του», ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, ενώ ο Π. Παναγιωτόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ότι βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια συκοφάντησης του κ. Καραμανλή.

Είναι σαφές ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάθε λόγο να περιμένει άμεση κάλυψη από το κόμμα του. Η δήλωση στήριξης με την ταυτόχρονη διαπόμπευση ότι «έγιναν λάθη και παραλείψεις» πέντε μέρες μετά και μάλιστα από τον «τριτοκλασάτο» (ούτε ο πρόεδρος του κόμματος, ούτε ο εκπρόσωπος τύπου) γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, γράφεται παντού ότι ενόχλησε απεριόριστα τον Κ. Καραμανλή ως «μη γενόμενη»... Ταυτόχρονα, αφέθηκε να διαρρεύσει ότι θα παραστεί ο ίδιος και δεν θα στείλει υπόμνημα στην εξεταστική για το Βατοπέδι, ενώ θα σκεφτεί τι θα πράξει για τη SIEMENS. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και ποιόν εμμέσως απειλεί, δεν καταλάβαμε.

Τις εξελίξεις αυτές στο νεοδημοκρατικό «στρατόπεδο», η κυβέρνηση επισήμως τις πέρασε απολύτως ασχολίαστες και γι΄ αυτό τώρα εκφράζει την έκπληξή της για τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου. Γιατί να το πράξει, άλλωστε, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ με δηλώσεις τους αφήνουν υπονοούμενα ότι το «πράσινο» προεκλογικά σκάνδαλο SIEMENS μπορεί να τους αγγίζει; Ο Π. Καμμένος δηλώνει ραδιοφωνικά ότι «αν κάποιοι εν γνώσει τους έχουν λάβει χρήματα από τη Siemens, τότε υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα», ο γαλάζιος πρώην βουλευτής Π. Τατούλης σχολιάζει στην ιστοσελίδα του ότι «τη συνενοχή του τέως πρωθυπουργού την είχα διαβλέψει δια της λογικής ολόκληρα χρόνια προτού αυτά τα στοιχεία έλθουν στο φως. Τότε, οι ευπρεπείς «δεσποινίδες» των μίντια είχαν σπεύσει με οιμωγές ντροπής να υπερασπισθούν τον πρωθυπουργό, διότι δήθεν κοκκίνιζαν και στην σκέψη ενός διεφθαρμένου ηγέτη. Τότε μάλιστα έλεγα ότι η υπόθεση Siemens είναι δυναμίτης στα θεμέλια του πολιτικού κόσμου, ο οποίος έχει μέγιστη ευθύνη να αποκαλύψει τη δική του διαφθορά, προκειμένου να ανακτήσει την χαμένη προ πολλού αξιοπιστία του. Φευ!»

Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχοντα «πληρώσει» κατ΄ αρχήν το τίμημα από την ομολογία Τσουκάτου (ότι πήρε 1.000.000 μάρκα από της SIEMENS για το κόμμα), αποφάσισε να προχωρήσει σε «συμψηφισμό»: Εκθέτοντας τη ΝΔ για το ίδιο σκάνδαλο κατά την περίοδο διακυβέρνησής της (2004-2008) καθώς η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε το 2004 το πανάκριβο σύστημα ασφαλείας C41 για τους Ολυμπιακούς αγώνες, δίνοντας διπλάσια και τριπλάσια προμήθεια από όση προέβλεπε η σκανδαλώδης σύμβαση του κ. Σημίτη... Σε αυτήν την περίοδο αναζητά η κυβέρνηση και πιθανές ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Εάν προκύψουν και για την κυβέρνηση Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη χτίσει διαχωριστικά τείχη όταν δεν τον έθεσε ούτε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ «έκαψε» τα περισσότερα από τα τότε υπουργικά στελέχη.

Πώς θα αντιμετωπίσει η Ν.Δ τις εξεταστικές επιτροπές για τα δύο σκάνδαλα που αρχίζουν να συζητούνται αρχές Φλεβάρη με πόρισμα πριν από τις 25 Μαρτίου καθώς εμπλέκονται σε αυτά στελέχη του άμεσου περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής;

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Σαμαράς, φρόντισε να τοποθετήσει στις εξεταστικές επιτροπές βουλευτές προσκείμενους προς τον κ. Καραμανλή και την κ. Μπακογιάννη, προκειμένου, να μη κατηγορηθεί από τους ίδιους για «τρικλοποδιές».

Εκεί λοιπόν υπεισέρχεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μιλώντας στη βουλή, εν πολλοίς κατηγόρησε πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και δευτερευόντως τη ΝΔ, ότι προετοιμάζουν το έδαφος για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας. Δεν το είπε για πρώτη φορά, αλλά είναι σαφές ότι άφησε να εννοηθεί μυστική συμφωνία Παπανδρέου- Σαμαρά για να «τελειώνουν» με τον Καραμανλισμό και το Μητσοτακισμό στην Ελλάδα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Μιλώντας στη συζήτηση της Βουλής για τις εξεταστικές, ο κ. Καρατζαφέρης απηύθυνε το ερώτημα: «Γιατί πρώτα πρέπει να διερευνήσουμε το Βατοπέδι και τη Ζίμενς και όχι το χρηματιστήριο και τα ομόλογα; Η ΝΔ γιατί το δέχθηκε; Θέλουν να απομονώσουν τις δύο μεγάλες οικογένειες Καραμανλή και Μητσοτάκη, γιατί κάτι περιμένουν να έρθει... Γιʼ αυτό και επισπεύδουν την επανεκλογή Παπούλια. Η δουλειά είναι στημένη. Ετοιμάζουν την εξόδιο ακολουθία του Καραμανλή», ανέφερε χαρακτηριστικά προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου, στον οποίο ανταπάντησε με ένα σχόλιο που εκλήφθηκε ότι «φωτογραφίζει τον κ. Σαμαρά: «Προσπαθώ να σας σώσω από το ΠΑΣΟΚ και εσείς δεν καταλαβαίνετε...». Στο σχόλιο δε του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή «αυτά συμβαίνουν και τα ξέρουν καλά στις Μυστικές Υπηρεσίες. Δεν είναι έτσι, κ. Κοραντή;» με το οποίο απευθύνθηκε ονομαστικά στον βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην πρόεδρο της ΕΥΠ, ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε μια απάντηση που προκάλεσε... ρίγη σε πολλούς βουλευτές. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε να αποκαλυφθούν αυτά που γνωρίζει η Εθνική Μυστική Υπηρεσία για τα σκάνδαλα και τις πολιτικο-επιχειρηματικές διαπλοκές: «Προχθές, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρθηκε ο αξιότιμος Πρόεδρος, ο κ. Κακλαμάνης λέγοντας ότι είμαστε έτοιμοι να άρουμε το πρωτόκολλο της εφ΄όρου ζωής εχεμύθειας, του κ. Κοραντή. Ας πάρει μια απόφαση όλη η βουλή και ας πει ότι το άρει» προέτρεψε...

Επειδή όμως τα «καρφιά» του κ. Καρατζαφέρη λόγω «πυκνής» επικαιρότητας και προφανώς λόγω της πρόθεσης του ΠΑΣΟΚ να τα υποβαθμίσει δεν είχαν την επιθυμητή από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ δημοσιότητα, επανήλθε ραδιοφωνικά και υπήρξε εξαιρετικά αποκαλυπτικός. Αυτό που δεν είπε, αλλά είναι αυτονόητο, είναι ότι μάχονταν να μετατεθεί χρονικά η εξεταστική για το Βατοπέδι στην τρίτη ομάδα των εξεταστικών, προκειμένου να μη διαταράξει επί του παρόντος τις σχέσεις του με την Εκκλησία , η οποία έχει αναλάβει «εργολαβία» τη στήριξη του δημοψηφίσματος του ΛΑΟΣ για τους μετανάστες, στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Δεν ήταν λοιπόν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ο πρώτος που καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για τις αποκαλύψεις σε βάρος του κ. Καραμανλή το τελευταίο διάστημα. Το δήλωσε πρώτος ο κ. Καρατζαφέρης και επανέλαβε: «Διαπιστώνω ότι ο Παπανδρέου για δικούς του λόγους κάνει τις εξής κινήσεις: Πρώτον επισπεύδει την εκλογή του Προέδρου, κάτι που θα μπορούσε να γίνει στις 7 ή στις 10 Μαρτίου εφόσον έχουμε ομοφωνία. Μ΄ αυτό το τρόπο κλείνει το κεφάλαιο γιατί το Μάρτιο θέλει να κλείσει θέματα ανάλογα με αυτά που ανέφερε ο πανέξυπνος Μίμης Ανδρουλάκης. Ο πιο έξυπνος ίσως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ότι δηλαδή δεν πάει το πράγμα και θα πάμε σε άλλα σχήματα. Θέλει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να πει εμμέσως στο κ. Σαμαρά: «Για να μπορέσω να κάνω αυτά τα σχήματα κ. Σαμαρά, πρέπει εγώ να «αδειάσω» από την μέση τις δύο οικογένειες που πιθανόν θα φέρουν αντιρρήσεις και θα θέλουν μερίδιο.» Και αρχίσανε λοιπόν τις εξεταστικές επιτροπές από Βατοπέδι και Siemens».

Στόχος, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι «η αποδόμηση του Καραμανλή και της οικογένειας Μητσοτάκη. Οπότε αύριο το πρωί, ο οποιοσδήποτε βουλευτής που πρόσκειται σ΄ αυτούς να μην έχει που ν΄ ακουμπήσει. Θα έχουν ηθικώς ξεπέσει - ας πούμε για παράδειγμα ένα όνομα ενός εξαίρετου βουλευτή του κ. Κιλτίδη ή αντίστοιχα ενός Καραμανλικού. Αυτό κάνουν». Όσο για την άρση της «εφ΄ όρου ζωής εχεμύθειας» του πρώην αρχιπράκτορα της ΕΥΠ και βουλευτή του ΛΑΟΣ την οποία ζήτησε από τη βουλή ο κ. Καρατζαφερής, έδωσε και συνέχεια δηλώνοντας ραδιοφωνικά ότι ο ελληνικός λαός έχει να μάθει «πολύ περισσότερα απ΄ όσα ξέρει, διότι «αυτός ο άνθρωπος, που δια νόμου έχει υπογράψει αυτό το πρωτόκολλο εχεμύθειας, θα πει εάν μιλήσει, μερικές αλήθειες»...

Με άλλα λόγια, απειλεί ότι έχουν πολλά να φοβούνται όσοι έχουν πολλά να κρύψουν... Και όλα αυτά πριν κάν ξεκινήσουν οι εργασίες των πρώτων εξεταστικών επιτροπών! Με μια εύλογη ένσταση: Ποιός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η αλήθεια και όχι τα κατασκευασμένα- κατ΄ εντολήν ή ως απόρροια εκβιασμών-ψέματα, είναι η πραγματική ειδίκευση της ΕΥΠ στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.