Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Απόλυτη ρήξη κυβέρνησης - αντιπολίτευσης: Από τον... «Τιτανικό» μέχρι τα εθνικά θέματα


Εν μέσω καταιγιστικών πυρών από την αντιπολίτευση για τα μέτρα για την οικονομία, τον 14ο μισθό και τις απειλές στο Αιγαίο , η κυβέρνηση- Α.Σαμαράς: «Η πρόταση για Εξεταστική για την οικονομία σημαίνει, να βγάλουμε τα μάτια μας»- Α. Παπαρήγα: Κινδύνους για τα εθνικά θέματα δρομολογούν οι οικονομικές εξελίξεις- «Σφάχτηκαν» για τον 14ο μισθό Γ. Παπακωνσταντίνου- Α. Τσίπρας...

Σε απόλυτη ρήξη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην ΛΑΟΣ), που σύσσωμα την κατηγορούν για «επικοινωνιακά τερτίπια», οδηγείται η κυβέρνηση. Για το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για τα οικονομικά, ο κ. Σαμαράς ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο ζενίθ, η φραστική κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τον 14ο μισθό, ήταν τόσο σκληρή που φαίνεται να βάζει οριστικά φρένο στην όποια «επικοινωνία» των δύο κομμάτων, ενώ η κ. Παπαρήγα διαφωνεί κάθετα με τον κ. Σαμαρά ότι κακώς ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα «εθνικής κυριαρχίας» καθώς με έμφαση βάζει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση, «συμφωνίες οι οποίες φαίνεται έχουν δρομολογηθεί και θα έχουν και οικονομικές και πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες στο Αιγαίο», τις οποίες κατονομάζει.

Εν μέσω όλων αυτών, ο 14ος μισθός των εργαζομένων, για τον οποίο η κυβέρνηση δια στόματος του κ. Πεταλωτή διέψευσε τα σενάρια για την αύξηση 2% στο ΦΠΑ αλλά και για «κόψιμο» του 14ου μισθού, μέχρι την ... « αξιολόγηση από την Ε.Ε στις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε ποια μέτρα θα πάρουμε αν φυσικά χρειάζεται να πάρουμε μέτρα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακριβώς επειδή η αγορά, θεωρεί δεδομένα τα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες με άνοδο και στον ειδικό φόρο καυσίμων, αλλά και  περικοπής του 14ου μισθού είτε περαιτέρω μείωσης των επιδομάτων μέχρι τις 15 Μαρτίου,  η συζήτηση για την εφαρμογή των μέτρων αυτών πυροδότησε την επικαιρότητα με δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση από τους αρχηγούς των κομμάτων και την κυβέρνηση. Ο ...«Τιτανικός» έγινε κυρίαρχη λέξη των εξελίξεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.