Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δημοσκοπήσεις: Στήριξη της κυβέρνησης από τα κόμματα ζητούν οι πολίτες


«Υποστήριξη κατά περίπτωση» στην κυβέρνηση επιθυμεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το 75% των ερωτηθέντων, με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 87% για τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Το 13% ζητά πλήρη υποστήριξη και μόλις το 8% ζητά πλήρη εναντίωση. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας «Pulse» για τον «Τύπο της Κυριακής» που διεξήχθη τηλεφωνικά μεταξύ 17 και 18 Μαρτίου σε δείγμα 1.547 ατόμων πανελλαδικού δείγματος. Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας «Rass» για το «Παρόν» της Κυριακής που διεξήχθη μεταξύ 15 και 19 Μαρτίου σε δείγμα 2.004 ατόμων το 60,6% απαντά «όχι/μάλλον» όχι στο ερώτημα εάν το πολιτικό σύστημα είναι «σε θέση να διαχειριστεί την κρίση» και «ναι/μάλλον ναι» το 37,7%. Από όσους απάντησαν αρνητικά, το 39% «θα προτιμούσε οικουμενική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Pulse» το 70% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη η οικονομική τους κατάσταση τους επόμενους έξι μήνες, ποσοστό που αυξάνει στο 85% ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους και στο 68% στους ελεύθερους επαγγελματίες, υπαλλήλους ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχους.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό το 89% απαντούν ότι συμφωνούν με την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να θέσει εκτός ΝΔ στελέχη που εξέθεσαν το κόμμα, Εναντίον τάσσεται το 9%, ενώ το 2% δεν εκφράζει γνώμη.
Στη δημοσκόπηση της «Rass» για το «Παρόν» της Κυριακής, οι ερωτηθέντες παρουσιάζονται μοιρασμένοι για το εάν «οι θυσίες που ζητά ο πρωθυπουργός θα πιάσουν τόπο», καθώς το 48,8% απαντά «ναι/μάλλον ναι» και το 49,1% «όχι/μάλλον όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.