Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Μεγάλη έρευνα του eklogika.gr

Οι Δήμοι αντιμέτωποι με την πρόκληση της
Διοικητικής Μεταρρύθμισης: τι απαντούν οι Δήμαρχοι
Οι πολίτες όλης της χώρας και οι δημότες  του κάθε Δήμου ξεχωριστά, ελάχιστα γνωρίζουν για τις αλλαγές που επιφέρει στη ζωή τους, η διοικητική μεταρρύθμιση. Αναπάντητα παραμένουν εύλογα ερωτήματα, όπως:
Πώς θα εκλέγεται στο εξής η διοίκηση του Δήμου; Οι προτάσεις είναι πολλές: Με το 50%+1 των ψήφων, ουσιαστικά στον δεύτερο γύρο, με το 42% που ίσχυε μέχρι τώρα, με απλή αναλογική που ζητούν άλλοι. Ποια είναι τα επιχειρήματά τους; Το νομοσχέδιο προτείνει 50%+1, αλλά η διαβούλευση συνεχίζεται...
Είναι εφικτό χρονικά, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου του 2010 που έχουν οριστεί οι επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί μαζί με τις συνενώσεις των Δήμων, το νέο νομοσχέδιο; Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι, πάντως όλες οι απόψεις έχουν μια ισχυρή τεκμηρίωση. Διαβάστε τις απόψεις του Δημάρχου «σας» που απαντούν στην εφικτότητα, αλλά και στην αναγκαιότητα της «κατεπείγουσας» εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Τι θα συμβεί με τους Μητροπολιτικούς Δήμους, που καλύπτουν το μισό πληθυσμό της Ελλάδας; Θα καταργηθούν οι υπάρχοντες Δήμοι σε Αθήνα Θεσσαλονίκη; Θα λειτουργήσουν όπως είναι τώρα και ο Μητροπολιτικός Δήμος θα μοιάζει με την καταργούμενη Νομαρχία;
Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα κοινά ερωτήματα προς τους δημάρχους, προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες του κάθε δήμου ξεχωριστά, για τις θέσεις και την επιχειρηματολογία του «δικού τους» δήμαρχου.

Υ.Γ : Οι συνεντεύξεις δημοσιεύονται με τη σειρά αποστολής τους στο eklogika.gr.

(Πατήστε πάνω στο όνομα του κάθε Δημάρχου, για να εμφανιστεί η συνέντευξή του)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.