Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

«25 του Μαρτιού γραμμένη στα ουράνια, γι΄ αυτό κι εγώ στολίστηκα με τόση περηφάνεια…»


Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη
 
Πότε θα δοθεί το δώρο του Πάσχα και ποιές «τρύπες» θα κλείσουν με αυτό, απασχολεί τους Έλληνες, αλλά εγώ και ο κ. Σαμαράς επιμένουμε ευρωπαϊκά και εθνικά, εν όψει της Πέμπτης, ημέρας εθνικής υπερηφάνειας, ημέρα που αποφασίζεται εάν θα στηριχθεί οικονομικά η Ελλάδα από την Ευρώπη, ή όχι. Εγώ επιμένω για να σας πείσω να κρατάτε πολύ μικρό «καλάθι» για την Ευρώπη και ο κ. Σαμαράς για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως και η φίλη μας κ. Μέρκελ...
 Ευχόμαστε να μη πάνε τζάμπα τα πτυχία του προέδρου της ΝΔ ως οικονομολόγου: θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα τα προβλήματα της Ελλάδας και τις προτάσεις εξόδου της χώρας μας από την κρίση, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και ευχόμαστε να πείσει τους κομματικούς του εταίρους. Γιατί δεν αμφιβάλουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα πάει με καλές, εθνικές προτάσεις. Ποιος θα τον ακούσει όμως και γιατί; Αφού και αυτή ακόμη η διαδικασία του συνεδρίου και των ομιλιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μια επίφαση δημοκρατίας είναι και όχι φόρουμ αναζήτησης λύσεων.
Τις λύσεις τις υπαγορεύουν τα συμφέροντα. Το είπε τόσο καθαρά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών (εκείνος ο πανέμορφος άντρακλας) Όλι Ρεν: Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση πρέπει να αποφασίσει με τον οποίο θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν "σοβαρά προβλήματα" στο ευρώ. Γι αυτό το λόγο και για να μην τα πολυλογούμε , διότι τάχα υπάρχουν διαφωνίες και αντιδράσεις, θα συνέλθουν πριν από τη σύνοδο Κορυφής, 25 του Μαρτιού, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας της Ελλάδας και θα αποφασίσουν να μας στηρίξουν με όρους διεθνούς νομισματικού ταμείου. Έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους, ότι θα μας έχουν δέσει και πισθάγκωνα και ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ και η μεγάλη αγορά του που με τόση προσπάθεια έχτισαν για τα συμφέροντά τους. Αυτά. Η λύση θα είναι υποτίθεται ευρωπαϊκή, να έχει να χαίρεται και ο κ. Παπανδρέου που τα κατάφερε, να διευκολυνθεί στην πραγματικότητα το ευρώ. Διότι...
...Σε όποια απόφαση και να καταλήξει εν τέλει το Συμβούλιο Κορυφής, οι Έλληνες έχουν εμπεδώσει για πρώτη φορά από την είσοδό μας στη θρυλική ΕΟΚ ότι η ενιαία Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη των τζάμπα επιδοτήσεων και προγραμμάτων, είναι η ένωση των ισχυρών, των τραπεζών, των συμφερόντων, που για πάρτη τους λαμβάνονται και οι όποιες κρίσιμες αποφάσεις. Όσο για τα λεφτά, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Το επιβεβαίωσε προχθές και στη βουλή ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος σε όλα τα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται την τελευταία 20ετία στην Ελλάδα και έχουν σφραγίδα γερμανική, με ελληνική υπεργολαβία. Ας μην περιμένουμε λοιπόν η Ευρώπη να μπορέσει να ανταποκριθεί «στις απαιτήσεις της εποχής και των καιρών και να δοθεί η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συστήματος υποστήριξης της Ευρωζώνης, του Ευρώ, του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος σε περιόδους ύφεσης», όπως αναφέρουν στα συνήθη λογίδριά τους οι Έλληνες πολιτικοί. Η Ευρώπη του κεφαλαίου δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει γι΄ αυτό και οι λαοί των κεντροευρωπαϊκών χωρών που το πήραν πρώτοι χαμπάρι, απέχουν συντριπτικά και απορριπτικά από κάθε είδους εκλογική διαδικασία της. Οι Ελληνάρες, ακόμη ελπίζουν ότι μπορεί να μεταβληθεί σε Ευρώπη των εθνών ή των λαών. Αν και για να λέμε την αλήθεια, η μόνη ελπίδα, εάν το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο για όλους τους Ευρωπαίους, είναι να ξεσηκωθεί η Ευρώπη των λαών. Η μόνη. Διότι το ποτάμι της παγκοσμιοποίησης δεν γυρίζει πίσω. Αυτά όμως όχι τώρα και όχι για την Ελλάδα. Ας την αφήσουμε να κυματίσει περήφανη τη σημαία της στις 25 του Μαρτιού, να χαίρεται για τη «νίκη» της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

www.eklogika.gr

Η φωτογραφία μου
«Τράπεζα πληροφοριών» για Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα, Αυτοδιοίκηση. Ποιοί, πού, με τι προσόντα μας κυβερνούν; Όλα τα μέλη της κυβέρνησης, των Επιτροπών, των διοικήσεων Οργανισμών και Κεντρικών συμβουλίων - Βουλή: Διάρθρωση, ρόλοι, μέλη Διαρκών Επιτροπών-Κόμματα: Ποιοί μετέχουν στα κορυφαία όργανα;- Ευρωβουλή: κόμματα, πρόσωπα, αρμοδιότητες- Αυτοδιοίκηση: Διοικητική μεταρρύθμιση, συνενώσεις ΟΤΑ, «Καλλικράτης» και οι θέσεις των κομμάτων. Ποια ονόματα υποψηφίων «παίζουν» για δήμους και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς, νέα ονόματα προστίθενται.